top of page

Els avis

La vellesa

Sóc la branca més vella
que resta en aquest arbre
que ara llueix l'esplèndid
brancatge vigorós.
Passant, les primaveres
hi han fet riques brotades,
i l'han cobert de flaire
l'amor de tantes flors.

Per la mateixa rel
em sento sostinguda;
en la mateixa saba
hi trobo nodriment.
Quan la destral m'abati,
caduca, improductiva,
jo, lluny de la brancada,
sentiré enyorament.           

            Joana Raspall

"Jardí Vivent"

Iniciem “el projecte avis i àvies”, un projecte interdisciplinari i intergeneracional amb l’objectiu de conviure una estona entre petits i grans i aprendre els un dels altres.

 

Al Nieró considerem que el respecte a la diversitat és fonamental començar-lo a treballar des de ben petits. Que els nostres infants coneguin les diferències socials, d’edat o gènere entre persones els farà més responsables i compromesos el dia de demà amb la nostra societat. Per això com a centre educatiu ens sentim amb el compromís d’acostar i explicar als nostres menuts els valors fonamentals del respecte i l’empatia que ajudaran a construir i participar d’una societat humana millor.

Un cop al mes ens visitaran els avis de la residència Vitàlia Sant Just, on grans i petits compartiran una estona de contes, jocs, danses... L’espai on ens trobarem serà la nostra escoleta, ja que considerem que és més fàcil que els menuts interactuïn en un espai que ja coneixen. Totes dues parts aprendran a conviure i compartir, millorar la parla, seguir desenvolupant la part motriu, treballar la part afectiva... Amb aquestes estones i activitats conjuntes viurem el benefici recíproc que tenen.

Anirem afegint fotografies de totes les experiències viscudes i a l’apartat de notícies trobareu les activitats que anem realitzant a cada trobada.

bottom of page