top of page

El període d'adaptació

L’inici a l'escoleta esdevé una de les primeres experiències de separació del nen al llarg del seu desenvolupament. Pel nen pot ser viscuda com una pèrdua real dels progenitors o del cuidador, etc. “Si no el veig, si no hi és, ha desaparegut?”. La pèrdua de referents, així com estar en un ambient desconegut i amb persones desconegudes, desperta ansietats i pors, que no sempre són visibles, però que sempre són presents.

L’adaptació a l’escola bressol és un procés que es va elaborant i com a tal, passa per moments de regressió, progressió, etc. És un procés normal i sa del desenvolupament del nen del que tots en formem part.

El procés d’adaptació és un procés individual, amb molta variabilitat, en el que cada infant desenvolupa de manera diferent. Per això és important crear una continuïtat entre escola i casa i una comunicació freqüent entre els pares i el/la mestre/a (utilitzar la llibreta, notes, contactes telefònics...). Compartir experiències de casa per explicar a l’escola i viceversa. A través d’aquest diàleg, pares i educardors/res podran acompanyar l’infant al llarg d’aquest procés i facilitar que pugui anar-lo elaborant.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Cercar per tags
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page